مزایا و معایب سرمایه گذاری در طلا

مزایا و معایب سرمایه گذاری در طلا

سرمایه‌ گذاری در طلا، جزو قدیمی‌ترین روش‌های سرمایه‌ گذاری است که در کشورهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. از قرن‌ها پیش طلا به عنوان یک دارایی باارزش در میان افراد شناخته می‌شود که بسیاری با هدف حفظ ارزش سرمایه خود، به سراغ خرید آن‌ می‌روند. از گذشته‌های دور تا به امروز، طلا جایگاه خود را همواره حفظ کرده است، با این حال کمتر کسی را می‌توان پیدا کرد که در طولانی مدت، بر روی سرمایه‌ گذاری طلا ضرر کرده باشد. دلیل این موضوع این است که تورم در هر جامعه‌ای به صورت کم و یا زیاد دیده می‌شود و در چنین شرایطی می‌توان با خرید طلا، سرمایه را از تورم نجات داد. در صورتی که مایل هستید با مزایا و معایب سرمایه‌ گذاری در طلا آشنا شوید، در ادامه این مقاله از لاکوی همراه ما باشید.

آیا سرمایه گذاری در بازار طلا درست است؟

تورمی در اقتصاد وجود دارد، سبب می‌شود ارزش پول نقد روز به روز کم‌تر شود. یکی از راهکارهای حفظ سرمایه در چنین شرایطی، خرید طلا است. طلا در طولانی مدت ثبات خود را حفظ می‌کند و بسیاری از افراد از همین موضوع برای حفظ ارزش پول خود استفاده می‌کنند.

البته دید سرمایه ‌گذاری در بازار طلا باید به صورت بلندمدت باشد؛ افراد نباید با دیدی مشابه با بازارهای مالی دیگر از جمله بورس و یا ارزهای دیجیتال، اقدام به خرید و فروش طلا کنند. به طور کلی ماهیت بازارهای نامبرده با باراز طلا متفاوت است. نگرشی که برای دریافت بازدهی از بازار طلا وجود دارد، یک نگرش طولانی مدت است.

دلیل این موضوع این است که افراد برای خرید طلا باید کارمزدهای نسبتا زیادی را پرداخت کنند؛ خرید و فروش مداوم و پرداخت کارمزدهای زیاد اصلا منطقی نخواهد بود. به همین دلیل حتی اگر قصد سرمایه گذاری در بازار طلا را دارید، در ابتدا باید این موضوع را در نظر بگیرید که سرمایه گذاری در این بازار به صورت بلندمدت با نتایج مثبتی همراه است. از سویی دیگر در طولانی مدت با سرمایه گذاری در طلا، نیازی نیست پیرامون دارایی و سرمایه خود دغدغه‌ای داشته باشید.

برای علاقه مندان به خرید طلا این سوال وجود دارد که چگونه با خرید طلا سرمایه گذاری کنند. اگر تصمیم دارید با خرید زیورآلات طلا، سرمایه گذاری کنید، برای آشنایی با جزئیات بیشتر ” آیا خرید طلا زینتی سرمایه گذاری خوبی است ” کلیک کنید.

مزایای سرمایه گذاری در بازار طلا

سرمایه گذاری در بازار طلا با مزیت‌های بسیاری همراه است. درحقیقت با بررسی مزایا و معایب سرمایه گذاری در طلا به راحتی می توان متوجه شد که مزایای این روش نسبت به معایبی که دارد، بسیار بیشتر است. همین موضوع نیز سبب می شود که این بازار هیچ گاه از رونق نیافتد و افراد به حضور در این بازار علاقه‌مند باشند.

در ادامه به مهم‌ترین مزیت‌های سرمایه‌ گذاری در بازار طلا پرداخته‌ایم.

 حفظ ارزش دارایی

با خرید طلا، می‌توان ارزش دارایی را در هر شرایطی حفظ کرد. به طور کلی پول رایج موجود در هر جامعه‌ای، طلا است. به همین دلیل با خرید طلا، می‌توان سرمایه خود را بیمه نمود و اینگونه جای هیچ نگرانی پیرامون حفظ ارزش دارایی وجود نخواهد اشت.

البته مشابه با هر بازار دیگری، بازار طلا نیز در برخی مواقع با نوساناتی همراه است که البته امری طبیعی است و جای نگرانی در آن وجود ندارد.

سودآوری بلندمدت با سرمایه گذاری در بازار طلا

درصورتی که شما برای سرمایه‌گذاری، افق دید بلندمدتی را در نظر داشته باشید، قطعا می‌توانید از طریق سرمایه گذاری در بازار طلا به سود بالایی دست پیدا کنید. درحقیقت اصلی‌ترین مزیت و کارکرد بازار طلا، ارزش دارایی در طول زمان است. به طوری که این بازار در طولانی مدت سودهای خوبی را به دارندگان طلا می‌دهد.

 نقدشوندگی بسیار مناسب

از مهم‌ترین فاکتورهایی که باید در ارزش گذاری بازارهای سرمایه‌گذاری در نظر گرفته شود، قابلیت نقد شوندگی است. در صورتی که یک بازار از این قابلیت برخوردار نباشد، قطعا گزینه مناسبی برای سرمایه‌ گذاری نخواهد بود. به عبارتی بهتر نقد شوندگی به این معنی است که افراد هر زمان که خواستند بتوانند سرمایه خود را مجدد نقد کرده و از بازار خارج کنند.

در بررسی مزایا و معایب سرمایه گذاری در طلا، باید اشاره کنیم که یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌های بازار طلا که در هیچ بازار دیگری مشابه با آن پیدا نمی‌شود، قابلیت نقدشوندگی بسیار بالاست. طلا در دسته بندی فلزات گرانبها و در عین حال کمیاب است، به همین دلیل برای آن متقاضیان بسیاری وجود دارد. به همین دلیل با سرمایه گذاری در این بازار پیرامون نقدشوندگی هیچ نگرانی وجود نخواهد داشت.

سرمایه‌ گذاری آسان در طلا

در میان بازارهای سرمایه‌ گذاری متعدد، طلا در دسته بندی در دسترس‌ترین بازارها قرار دارد. تمامی مردم با هر سطح از دانش و آگاهی می‌توانند در بازار طلا سرمایه‌گذاری کنند و برای خرید و نگهداری طلا و فروش آن در زمان مناسب، نیاز به دانش و مهارت خاصی همچون فعالیت در بازارهای مالی نیست.

بسیاری از افراد پس از مدتی از خرید طلا، تصمیم به فروش آن می‌گیرند و با سوالاتی شامل “ چگونه طلای خود را بفروشیم ” ، “ طلای خود را کجا بفروشیم ” و “ بهترین زمان خرید و فروش طلا چه زمانی است ” مواجه می‌شوند. برای آشنایی با پاسخ هر سوال، کلیک کنید.

معایب سرمایه گذاری در بازار طلا

در این مقاله که قصد ما بررسی مزایا و معایب سرمایه گذاری در طلا است، ابتدا به مزیت‌های سرمایه گذاری در بازار طلا پرداختیم که این مزیت‌ها نشان می‌دهد سرمایه‌گذاری در بازار طلا انتخاب مناسبی است. اما سرمایه‌ گذاری در این بازار با برخی معایب نیز همراه است که در ادامه قصد داریم به آن‌ها بپردازیم.

کارمزد بالا برای خرید و فروش طلا

وابسته به اینکه چه نوع طلایی را برای سرمایه‌گذاری انتخاب می‌کنید، باید کارمزدی را جهت خرید و فروش طلا پرداخت کنید. در بسیاری از موارد کارمزدی که باید برای خرید طلا و جواهرات پرداخت نمایید، بسیار زیاد است. البته با سرمایه گذاری در بازار طلا برای یک بازه زمانی طولانی، می‌توان از این موضوع چشم پوشی نمود.

ریسک بالا جهت سرمایه ‌گذاری کوتاه‌مدت

بازار طلا به هیچ عنوان گزینه مناسبی برای سرمایه‌ گذاری‌های کوتاه مدت نیست. به طور کلی بهتر است کسانی که دارای دید بلندمدت جهت سرمایه‌ گذاری هستند، در این بازار فعالیت داشته باشند. در غیراینصورت به احتمال زیادی دچار ضرر و زیان خواهند شد.

خطرات نگهداری طلای فیزیکی

نگهداری و حفاظت از هر گونه دارایی که ارزشمند است، کار سختی به نظر می‌رسد. به همین دلیل وقتی شما مقدار زیادی پول را تبدیل به طلا می‌کنید، باید برای نگهداری از آن نیز فکری کنید. البته این چالش برای کسانی وجود دارد که اقدام به خرید و فروش طلای فیزیکی می‌کنند. برای سرمایه‌گذاری در بازار طلا، روش‌های دیگری نیز وجود دارند که در آن‌ها این چالش‌ها وجود ندارد.

تاثیر عوامل مختلف در قیمت طلا

طلا از جمله بازارهایی است که در شرایط مختلف و نسبت به اخبار اقتصادی و سیاسی در کشورهای مختلف، واکنش سریعی را نشان می‌دهد. هرچه میزان ذخایر طلا در یک کشور بیشتر باشد، قطعا اخبار و شرایط اقتصادی آن بر روی قیمت طلا تاثیرات بیشتری را نیز دارد.

درحقیقت نباید از این موضوع غافل شد که طلا مبنای اقتصادی در هر کشوری به شمار می‌رود و همین موضوع سبب می‌شود که در بحران‌های اقتصادی، طلا اولین چیزی باشد که تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

البته در ادامه بررسی مزایا و معایب سرمایه گذاری در طلا لازم به ذکر است این مسائل به صورت مقطعی هستند و آنچه که بدیهی است، این موضوع است که طلا در بلندمدت مسیر خوبی را طی می‌کند.

نکات پایانی مزایا و معایب سرمایه گذاری در طلا

با بررسی مزایا و معایب سرمایه گذاری در طلا باشد اشاره کنیم که در یک نتیجه گیری کلی، می‌توان گفت سرمایه گذاری در بازار طلا خوب است.

اگر قصد سرمایه‌گذاری در این بازار را دارید، احتمالا سوال “ کدام نوع طلا برای سرمایه گذاری بهتر است ” برایتان ایحاد شده است. بنابراین حتما به سه روش که در ادامه آورده‌ایم، توجه کنید.

  • خرید و فروش طلای فیزیکی : این روش از گذشته برای خرید و فروش طلای فیزیکی متداول بوده است. درحقیقت شما می‌توانید طلا را به روش‌های مختلفی شامل خرید سکه، شمش، خرید زیورآلات، خرید و فروش نمایید. در این روش هزینه‌هایی شامل کارمزد، مالیات و اجرت نیز وجود دارند که نمی‌توان از آن‌ها چشم پوشی کرد. برای بررسی جزئیات “ هنگام خرید طلا و جواهر به چه نکاتی باید توجه کنیم ” کلیک کنید.
  • گواهی سپرده طلا : در این روش یک گواهی به شما اعطا می‌گردد که نشان دهنده مالکیت شما بر مقدار مشخصی طلاست. این طلاها در مکان‌های مشخصی از جمله بانک‌ها نگهداری می‌شوند. این روش مشابه به روش خرید فیزیکی طلا است.
  • صندوق‌های سرمایه‌گذاری در طلا : در قالب صندوق‌های سرمایه‌ گذاری طلا، به جای خرید طلا، می‌توان اوراق طلا را خریداری نمایید. در این صورت مسئولیت نگهداری از طلا بر عهده صندوق سرمایه گذاری است. در حقیقت در این روش به صورت غیرمتقیم در بازارهای مالی فعالیت خواهید داشت.

سخن آخر

در این مقاله از وبسایت گالری طلای دست‌ساز لاکوی به بررسی مزایا و معایب سرمایه گذاری در طلا پرداختیم. بازار طلا یکی از کم ریسک‌ترین بازارهای سرمایه‌گذاری در شرایط حال حاضر اقتصادی و با رویکرد بلندمدت به شمار می‌رود. تمامی این موارد نشان دهنده این است که شما می‌توانید بر روی طلا به عنوان یک پشتوانه مناسب برای حفظ سرمایه، حساب باز کنید.

در صورتی که پس از بررسی مزایا و معایب سرمایه گذاری در طلا، تصمیم به خرید زیورآلات طلا برای سرمایه گذاری در این بازار را دارید، توصیه می‌کنیم از محصولات گالری طلای دست‌ساز لاکوی در قالب‌ کالکشن شامل کالکشن دریا، کالکشن دردانه، کالکشن رویش، کالکشن نیمه شب، کالکشن کندو، کالکشن پروین و … دیدن نمایید.


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *