امروزه انواع زیورآلات و اکسسوریهای طلا در انواع رنگهای زیبا به بازار عرضه میشوند. بر خلاف تصور برخی از افراد که طلا فقط در دو رنگ زرد و سفید تولید میشود، طلا دارای رنگهای مختلف و گوناگونی است که هر یک زیبایی منحصر به فردی دارند. نکته مهمی که وجود دارد، این است که تمامی این محصولات، طلای واقعی هستند و هیچ کدام تقلبی نمیباشند و از آلیاژهای طلا ساخته شدهاند. در صورتی که مایل هستید با جزئیات بیشتری از انواع رنگ طلا آشنا شوید، در ادامه این مقاله از وبسایت گالری طلای لاکوی همراه ما باشید.
انواع رنگ طلا
طلا در طبیعت، فقط در یک رنگ طلای زرد وجود دارد؛ مابقی رنگهایی که از فلز طلا و در اکسسوریها و زیورآلات مختلف مشاهده میکنیم، درحقیقت ترکیبی از فلز طلا و دیگر فلزات شامل مس، نقره، نیکل و … هستند.
ضمن اینکه طلا از قابلیت تغییر رنگ برخوردار است، به دلیل نرمی و انعطاف بالایی که دارد، قابل ترکیب با دیگر فلزات نیز میباشد. به طوری که امروزه از انواع لیاژهای طلا، زیورآلات و مصنوعات زیبایی را نه فقط در رنگ طلایی، بلکه در رنگهای مختلف تولید میکنند.
اما امکان تولید انواع طلا از هرگونه آلیاژی از فلز طلا نیز وجود ندارد؛ به طوری که امکان ساختن هرگونه آلیاژی از طلا امکانپذیر نیست. به طوری که متخصصین در این زمینه، ابتدا واکنش فلزات مختلف با یکدیگر را مورد بررسی قرار میدهند. افزودن فلزات مختلف به یکدیگر، نیازمند دقت بالایی است. به طوری که اگر دیگر فلزات به اندازه کافی به فلز طلا اضافه نشوند، ممکن است ترکیبی سخت و یا بسیار شکننده ایجاد شود که کارایی لازم را نداشته باشد.
در ادامه به انواع آلیاژهای طلا که زمینه ایجاد انواع رنگ طلا را فراهم کرده است، اشاره کردهایم. برای اینکه بدانید کدام رنگ طلا مناسب شماست ابتدا باید با انواع رنگ طلا آشنا شوید.
طلای زرد
طلای موجود در طبیعیت، به رنگ زرد و با ساختار بسیار نرم است. به همین دلیل است اغلب، طلا را به رنگ زرد و بسیار درخشان میشناسند. این رنگ طلا دارای کمترین میزان ناخالصی است و هرچه عیار آن بالاتر باشد، پررنگتر خواهد بود. طلای زرد در کنار انواع برش های الماس زیبایی خیره کنندهای دارد.
اگر فلز طلا با دیگر فلزات ترکیب شود، دیگر طلای 24 عیار نخواهد بود و درحقیقت تبدیل به آلیاژی از طلا میگردد. برای درک بهتر این موضوع، در نظر داشته باشید که در ترکیب طلای زرد 14 عیار از 58.5 درصد طلا، 29 درصد مس و 12.5 درصد نقره استفاده شده است. همینطور در ترکیب طلای زرد 18 عیار نیز از 75 درصد طلا، 15 درصد مس و 10 درصد نقره استفاده شده است.
از جمله دلایلی که قدیمیترها طلای زرد را قبول دارند، این است که طلای زرد از گذشته وجود داشته است و افراد طلا را به این رنگ دیده و شناختهاند. برای آشنایی با ” فرق طلا و جواهر” کلیک کنید.
طلای سفید
طلای سفید یکی از آلیاژهای پرطرفدار و انواع رنگ طلا است که ترکیبی از لای زرد، روی، نقره، پالادیوم و نیکل است. در برخی موارد مقداری از رنگ زرد در طلای سفید دیده میشود، به همین دلیل این طلا با رودیوم آبکاری میشود تا کاملا به رنگ سفید تغییر پیدا کند. هرچند پس از چندین بار استفاده و به مرور روکش رودیوم نیز از بین میرود و رنگ زرد طلا کمی کدرتر دیده میشود. در این صورت طلا باید مجدد روکش گردد تا همانند روز اول زیبا به نظر برسد.
طلای سفید از نظر ظاهری، شباهت زیادی به نقره و پلاتین دارد؛ اما در عین حال از پلاتین ارزانتر و از نقره نیز گرانتر میباشد. به همین دلیل است که بسیار محبوب است.
طلای سفید 14 عیار ترکیبی از 59 درصد طلا، 25.5 درصد مس، 12.3 درصد نیکل و 3.2 درصد روی است. همینطور طلای سفید 18 عیار ترکیبی از 75 درصد طلا، 10 درصد پالادیوم، 10 درصد نیکل و 10 درصد روی است.
اگر میخواهید با جزئیات “ راهنمای ست کردن لباس با طلای سفید ” آشنا شوید، کلیک نمایید. بسیار مهم است که از طلای سفید به درستی در کنار انواع لباسها استفاده شود تا زیباتر به نظر برسد. در ادامه گردنبند کالکشن پروین را مشاهده میکنید که از محصولات لاکوی است که از طلای سفید ساخته شده است و زیبایی خیره کنندهای دارد.
طلای رزگلد
یکی از انواع رنگ طلا که جذابیت و زیبایی فوقالعادهای دارد، طلای رزگلد است که دارای طرفداران زیادی به خصوص در میان جوانان است. طلای رزگلد آلیاژی از طلای زرد و مس است. البته در برخی موارد در ترکیب این طلا، مقداری نقره نیز وجود دارد. از طلای رزگلد در کنار انواع سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی استفاده میشود که به دلیل زیبایی دوچندان، طرفداران زیادی دارد.
هرچه میزان مس موجود در آلیاژ به کار رفته برای ساخت طلای رزگلد بیشتر باشد، رنگ نهایی این رنگ از طلا سرختر میشود؛ ضمن اینکه هر چه میزان مس در این آلیاژ کمتر باشد، رنگ آلیاژ به صورتی شباهت بیشتری دارد. به همین دلیل سه نوع طلای رزگلد شامل طلای رزگلد، طلای صورتی و طلای قرمز در بازار مشاهده میکنید.
در ترکیب طلای رزگلد 18 عیار، از 75 درصد طلا، 22 درصد مس و 3 درصد نقره استفاده شده است. این نسبت در طلای صورتی 18 عیار، برابر با 75 درصد طلا، 20 درصد مس و 5 درصد نقره است. در ترکیب طلای قرمز 18 عیار از انواع رنگ طلا نیز از 75 درصد طلا، 25 درصد مس استفاده شده است.
طلای سیاه
طلای سیاه به دلیل ظاهر بسیار متفاوتی که دارد، در میان مردم بسیار محبوب است. برای رسیدن به طلای سیاه، طلای زرد را با فلز کبالت ترکیب میکنند. البته در روش دیگری، طلای زرد را با فلز رودیوم روکش میکنند که در این صورت نیز نتیجه ایجاد طلای سیاه است؛ اما در روش دوم، به مرور روکش از بین میرود و نیازمند روکش دوباره خواهد بود.
در روش دیگری برای ایجاد طلای سیاه، فلز را اکسیداسیون میکنند و به آن زنگار اضافه میکنند. اینگونه رنگ طلا تغییر پیدا میکند.
طلای سبز
طلای سبز ترکیبی از طلای زرد و نقره است. برای رسیدن به رنگ سبز از انواع رنگ طلا، از ترکیب فلزاتی شامل کادمیوم، نیکل و روی نیز استفاده میشود.
طلای بنفش
از قشنگترین انواع رنگ طلا، طلای بنفش است که ترکیبی از طلای زرد با فلزاتی شامل آلومینیوم و ایندیوم است. استفاده از این طلا، چندان در میان مردم رایج نیست و کمتر دیده شده است.
طلا دارای ویژگیهای منحصر به فردی است که سبب شده است از آن در جواهرسازی استفاده شود. برای اطلاع از پاسخ سوال “ چرا از طلا در جواهرسازی استفاده می شود ” کلیک نمایید.
طلای خاکستری
طلای خاکستری، ترکیبی از طلا و پالادیم است. برای رسیدن به رنگهای طوسی متنوع، میزان پالادیم را کم و زیاد میکنند. در برخی مواقع برای کاهش هزینهها به جای فلز پالادیم از ترکیبات نقره، منگنز و مس استفاده میگردد.
طلای آبی
طلای آبی ترکیبی از طلای زرد و ایندیوم است. برای تهیه طلای 14 عیار آبی، به جای فلز ایندیوم از گالیوم استفاده میگردد.
اگر هر یک از انواع رنگ طلا را تهیه کردید، باید با نحوه ست کردن آن با لباسهایتان نیز آشنایی داشته باشید. برای آشنایی با جزئیات “ ست کردن لباس با زیورآلات” کلیک نمایید.
سخن آخر
فلز طلا به صورت طبیعی و خالص به رنگ زرد وجود دارد. اما امروزه با ترکیب کردن ین فلز زیبا با دیگر فلزات، رنگهای جدیدتری به دست آمده است که با استفاده از آن، انواع محصولات زیبا تولید و به بازار عرضه شده است. لازم به ذکر است که رنگ طلا در قیمت آن تاثیری ندارد.
اگر علاقهمند به خرید طلاهای دستساز با طراحیهای منحصر به فرد هستید، حتما از وبسایت گالری طلای دستساز لاکوی دیدن کنید.
دیدگاهتان را بنویسید